Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αποστόλης Δημητρακόπουλος - Τρία τραγούδια

Άλλο ένα τραγούδι...

Ο Αποστόλης δεν είναι νέος δημιουργός.
Έχει κάνει πολλά σε σχέση με τη μουσική!
Εγώ έμαθα το όνομα του, όταν άκουσα για πρώτη φορά το τραγούδι του "Σκέφτομαι ν' αλλάξω συμπεριφορά" από τη φωνή του Δημήτρη Ζερβουδάκη στο δίσκο "Πανσέληνη χώρα" το 2001. Έχει κάνει δυο προσωπικούς δίσκους στους οποίους τραγουδάει η Νατάσα Χριστίδου. Το "Στάχυ" και η "Δεύτερη ευχή". Στο Στάχυ λέει ένα τραγούδι και ο Μίλτος Πασχαλίδης (το "Για ένα τίποτα").
Το "μουσικό βιογραφικό" του Αποστόλη είναι τεράστιο, γι αυτό δεν θα πω άλλα σήμερα...  Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να γράψω πιο αναλυτικά για όσα έχει κάνει...
Τα τρία τραγούδια που θα ακούσετε ανήκουν στα "πειρατικά"...
Τα αποκαλούν έτσι ο Αποστόλης και η Νατάσα, γιατί ηχογραφήθηκαν στα "κενά" που υπήρχαν στο στούντιο όταν γράφανε το Στάχυ (2005).
Τα "πειρατικά" λοιπόν είναι:
1. Ένα όνειρο τη μέρα.
Στίχοι - Μουσική: Αποστόλης Δημητρακόπουλος
Τραγούδι: Νατάσα Χριστίδου
Το τραγούδι γράφτηκε το 1982-83 στη Σουηδία. Είναι το πρώτο τραγούδι του, που πρότεινε ο Αποστόλης στη Νατάσα να τραγουδήσει, τον Ιούλιο του 1999.
2. Η πορσελάνη.
Στίχοι - Μουσική: Αποστόλης Δημητρακόπουλος
Τραγούδι: Νατάσα Χριστίδου
Το τραγούδι γράφτηκε το 2004. η ηχογράφηση του (2005) έγινε με μία και μοναδική φορά που μπήκαν στο στούντιο ο Αποστόλης και η Νατάσα.
3. Συνάντηση.
Στίχοι - Μουσική - Τραγούδι: Αποστόλης Δημητρακόπουλος
Το τραγούδι γράφτηκε το 2002-2003

Τα τραγούδια έχουν μπει στη σελίδα και είναι ελεύθερα για κατέβασμα (Πατήστε ΕΔΩ).

Υ.Γ.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αποστόλη και τη Νατάσα για την παρουσία τους στο Τραγουδοποιός.GR
Υ.Γ.2
Αποστόλη, είναι "μικρόβιο" το να γράφεις τραγούδια. Αν το 'χεις δεν φεύγει ποτέ. Περιμένει, κρυμμένο κάπου μέσα στα βάθη της ψυχή σου (ίσως και για πολλά χρόνια) και την στιγμή που αυτό νομίζει ξαναβγαίνει στην επιφάνεια...

4 σχόλια:

  1. Γεια σου φίλτατε Νίκο!!!!!Σ' ευχαριστούμε και ο Αποστόλης Δημητρακόπουλος και 'γω εκ των προτέρων για την όμορφη και φροντισμένη ενσωμάτωση σου στην σελίδα σου,φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια που ενέχει μεράκι και αγάπη με αποδέκτη την μουσική στην όποια έκφανση της...Η προσωπική μας γνωριμία μετράει πολλά χρόνια..."χαθήκαμε" για να ξαναβρεθούμε και όπως ταιριάζει στην μουσική και με την δική σου ιδιότητα ως τραγουδοποιός..μας δίνεται η ευκαιρία να την επαναπροσδιορίσουμε εκ νέου...Η μουσική όπως και κάθε μορφή τέχνης έχει νόημα όταν βρίσκει δίοδο επικοινωνίας...με άλλους ανθρώπους...και 'συ γίνεσαι αρωγός αυτής της επικοινωνίας...Σ' ευχαριστούμε πολύ και ιδιαίτερα για την φιλοξενία σου,για την ευαισθησία σου εν τω μέσω σκοτεινών καιρών και προθέσεων...που απώτερο σκοπό έχουν την ολοένα και σταδιακή απομόνωση...Με φιλική εκτίμηση Νατάσσα Χρηστίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νατάσα!
      Τα ευχαριστώ εγω πρέπει να τα πω και όσοι θα ανακαλύψουν τα τραγούδια αυτά! Ειναι χαρά μου μεγάλη που το Τραγουδοποιός.GR φιλοξενεί πλέον και τραγούδια του Αποστόλη!
      Υ.Γ. Περιμένω κάποια στιγμη και το "μουσικό βιογραφικό" του Αποστόλη...

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη!
      Είδες, τι τραγούδια μένουν στα συρτάρια για χρόνια!

      Εσύ, έγραψες κανένα τραγούδι τώρα τελευταία; Νομίζω ότι καταστάσεις που ζούμε δημιουργούν περίεργα συναισθήματα, τα οποία με τη σειρά τους μπουρούν να εκφραστούν με τραγούδια...

      Διαγραφή