Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μπαλάντες για ένδοξους ποιητές


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο Αποστόλης Δημητρακόπουλος και η Νατάσα Χριστίδου είναι συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια! Έχουν κάνει μαζί δύο δίσκους, το "Στάχυ" και την "Δεύτερη ευχή".
Πριν λίγες μέρες μπήκαν στη σελίδα τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια του Αποστόλη. Τα δύο με τη φωνή της Νατάσας και ένα με τη φωνή του ίδιου του δημιουργού.
Θα εμφανιστούν σήμερα στο Bar Μύθος στο Ξινό Νερό.


Η μουσική παράσταση έχει τον τίτλο "Μπαλάντες για ένδοξους ποιητές". Μία κιθάρα και δύο φωνές.
Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια του Αποστόλη είναι το "Σκέφτομαι ν' αλλάξω συμπεριφορά". Το έχει τραγουδήσει πρώτος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.
Παρακάτω μπορείτε να το ακούσετε από τη φωνή της Νατάσας...

(αυτή η εκτέλεση του τραγουδιού είναι στο δίσκο Δεύτερη ευχή)

1 σχόλιο:

  1. Σ' ευχαριστούμε και πάλι Νίκο μου!!!!
    Παγκόσμια μέρα Μουσικής η 21 Ιούνη και 'μεις την γιορτάζουμε με πολλή μουσική,όπως της ταιριάζει με τις"Μπαλάντες για ένδοξους ποιητές" (παραφράζοντας το γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καρυωτάκη με τίτλο "Μπαλάντες στους άδοξους ποιητές των αιώνων"
    (το οποίο επίσης έχει μελοποιήσει ο Αποστόλης Δημητρακόπουλος)από τα ανέκδοτα επίσης τραγούδια μας,φιλοδοξούμε να ηχογραφήσουμε σε λίγο καιρό...Επίκαιρος και διορατικός ο Κ.Καρυωτάκης,διείδε το μέλλον του πολιτισμού,των ποιητών,μιας ολόκληρης εποχής σε κρίση αξιών,κουλτούρας...Ευχαριστώ για την παράθεση του "Σκέφτομαι ν' αλλάξω συμπεριφορά"..και μάλιστα στην πρωτότυπη μορφή του...εννοώ την ερμηνεία στην "Δεύτερη Ευχή" (την οπτικοποίηση (slide show)οφείλουμε στον πολύ καλό φίλο και συνάδελφο Δημήτρη Κεφαλόπουλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή