Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Γιώργος Ζήκας - "Κρουαζιέρα... στον αέρα" [07-03-2018]

Το νέο ήρθε πολύ απότομα... Δεν μπορώ να γράψω κάτι... Αν και δεν είχα γνωρίσει προσωπικά τον Γιώργο Ζήκα, μου μιλούσε γι αυτόν ο Θεόφιλος Ματθαίου που ήταν φίλοι... Όχι μόνο για τον τραγουδοποιό Γιώργο Ζήκα, αλλά κυρίως για έναν υπέροχο άνθρωπο... 

Ακούστε τον ίδιο τον Τραγουδοποιό σε μια πρόσφατη συνέντευξη
με τον Θεόφιλο Ματθαίου...

Το καλοκαίρι όταν ήμουν στο Νοσοκομείο μου έφερε ο Θεόφιλος το βιβλίο του Γιώργου και το διάβασα... Είχα μεγάλη αγωνία να τον ακούσω να το παρουσιάζει... Αφήνω παρακάτω το κείμενο που είχα ετοιμάσει για την παρουσίαση της Κυριακής....


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Ο συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Ζήκας θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο "Εμπειρικά" και υπότιτλο "αυθαίρετα, αυθόρμητα, αυτονόητα", που εκδόθηκε πρόσφατα από τι εκδόσεις "ιδιόχειρον".  

Βεντέτα
Θεσσαλονίκη, Εθν. Αμύνης 3
Τηλέφωνο: 2310 234973 - Έναρξη 21:00


Πρόκειται για ένα πόνημα 118 σελίδων, με αποστάγματα προσωπικής εμπειρικής σκέψης και θυμοσοφίας, διατυπωμένα σε ύφος γνωμικού που περιέχουν την πεμπτουσία της βιωματικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής σοδειάς του δημιουργού τους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Θωμάς Κοροβίνης (επιμελητής του βιβλίου) και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με απάνθισμα από το ρεπερτόριο των τραγουδιών του συνθέτη.

Φιλική συμμετοχή: KADINELIA και Γιάννης Μήτσης

Θα παίξουν οι μουσικοί: 
Βασίλης Γκάντζός: Τραγούδι, κιθάρα
Δημήτρης Γουμπερίτσης: Μπάσο
Θεόφιλος Ματθαίου: Ακορντεόν, μπαγιάν.
Σταύρος Γαλανός: Μπουζούκι
Δημήτρης Καβάζης: Μπαγλαμά

Πάμε νότια
Στίχοι - μουσική: Γιώργος Ζήκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου