Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Σεντουκιασμένοι φλώροι!

Στις 15/3/2008 Ο Ισίδωρος Παπαδάμου κυκλοφόρησε, μετά τους δύο δίσκους που έχουμε και στο Τραγουδοποιός.GR τον δίσκο με τίτλο "Σεντουκιασμένοι φλώροι".
Το όνομα της εταιρίας είναι: "Σε δισκάδικα δεν μπαίνουν ούτε κέρδη τα μαραίνουν" Records.
  
Μεταφέρω εδώ το "Επεξηγηματικό σχόλιο του τίτλου":
Οι παθιασμένοι λάτρεις του κελαηδήματος των άγριων πουλιών ενίοτε καταφεύγουν σε σκληρές μεθόδους προκειμένου να ικανοιποιήσουν την επιθυμία τους. Εφαρμόζουν για τα πιο δύσκολα πουλιά, τα άγρια, τα πιο ατίθασα, τη διαδικασία του σεντουκιάσματος. Ως πιο κατάλληλος για σεντούκιασμα συνήθως κρίνεται ο φλώρος (carduelis chloris). Τον κλείνουν για μεγάλο χρονικόδιάστημα μέσα σε ένα σεντούκι, στο απόλυτοσκοτάδι, στην απομόνωση. Εκεί το πουλί - αν καταφέρει να επιζήσει μετά από τέτοιο σοκ - αλλάζει φτέρωμα, μεταμορφώνεται και ημερεύει. Λησμονεί το παρελθόν του και προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα. Τιθασεύεται, πειθαρχεί, υποτάσσεται. Κελαηδάει άφοβα, ανέμελα και παθητικά, συμφιλιωμένο απόλυτα με αυτό που το ένστικτο του δίδαξε να φοβάται, τη στέρηση της ελευθερίας.
Με μια γρήγορη ματιά έυκολα διαπιστώνει κανείς ότι η μέθοδος αυτή εφαρμόζεταικαι στους ανθρώπους, ακούσια ή εκούσια, από την κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι "σεντουκιασμένοι" κυκλοφορούν ανάμεσα μας, χωρίς αιδώ και ενοχή, πολλές φορές μάλιστα και με υπερηφάνεια κελαηδούν αυτό που τους δίδαξαν οι δεσμοφύλακες τους. Φθάνουν ακόμη και στο σημείο να το αγαπήσουν και να ταυτιστούν απόλυτα μαζί του.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δίσκο
(και για να ακούσετε τα τραγούδια)
θα βρείτε στη σελίδα του ΠαπαδάμουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου