Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Εν αρχή είναι η τελεία (Ν. Άσιμος) - Γιώργος Βαλιάκας Live - [Σαράι 11/04/18] & [Ανδρομέδα 10/04/18]


Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Δύο συνεχόμενες "εκτός έδρας" εμφανίσεις για τα παιδιά από τη Λάρισα, με τραγούδια του Νικόλα Άσιμου. Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα...

Γιώργος Βαλιάκας (κιθάρα- φωνή)
Στέλιος Βαλδούμας (πιάνο-ακορντεόν)
Απαγγέλλει η Κυριακή Παρίση 
 
«Εν αρχή είναι η τελεία». Και με αφορμή τα λόγια αυτά του Νικόλα Άσιμου, τριάντα χρόνια μετά, ξεκινά η δική μας διαδρομή, από το τέλος προς την αρχή του μουσικού του έργου, από τον «Μπαγάσα» έως τον «Ρωμιό», με ενδιάμεσες αναφορές που υπάρχουν στο βιβλίο του με τίτλο Αναζητώντας Κροκανθρώπους.
Τρίτη 10/04/2018 - Ανδρομέδα (Τρίκαλα)
Τετάρτη 11/04/2018 - Σαράι (Θεσσαλονίκη)
 


Στο πρώτο μέρος...
θα ακουστούν τραγούδια των οποίων οι εκτελέσεις βασίζονται σε ηχογραφήσεις του Νικόλα από δοκιμές που έκανε με μία κιθάρα στην οδό Καλλιδρομίου, ενώ το δεύτερο μέρος θα απαρτίζεται από τραγούδια βασισμένα στις παράνομες κασέτες Νο 000008 έως Νο 000001, καθώς και από συνθέσεις του δίσκου που κυκλοφόρησε το 1982 με τίτλο «ο Ξαναπές». Ας μην ονομάσουμε την παρουσίαση αυτή αφιέρωμα ή παράσταση. Είναι το βίωμα, η άποψη, η μνήμη όλων των χρόνων που πέρασαν μέσα από εκείνον και με εκείνον. Πρόκειται για τη μοιρασιά όλων αυτών.

Δείτε ένα μικρό δείγμα από προηγούμενη βραδιά...
Μαντάτο - Κυριακή 18/03/2018Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το Τραγουδοποιός.Gr το πρώτο δισκάκι του Γιώργου Βαλιάκα με τίτλο "Στο αερόστατο", το όποιο έχει πέντε τραγούδια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου