Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Όσα κοστίζουν μια δραχμή...(Ιούνιος 2014)

"Όσα κοστίζουν μια δραχμή, γι άλλους κοστίζουν μια ζωή..."
Μ' αυτήν τη φράση ξεκίνησα να γράφω στο blog... Πριν από δύο χρόνια...

Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τη δημιουργία του tragoudopoios.blogspot.gr. Κοιτάζοντας στην Ετικέτα "Περάστε την 1η του μηνός" είδα το νούμερο 23 (αυτό που γράφω τώρα είναι το 24).
- Τι λες ρε; Πέρασαν δυο χρόνια;
Φυσικά, η σελίδα υπάρχει από το 2008, αλλά η (κατά τύχη) δημιουργία του blog άλλαξε τα "δεδομένα"...  Εδώ πλέον υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και διαλόγου! 
Το αστείο της υπόθεσης είναι, ότι, λίγες ώρες πριν τη δημιουργία του blog, τα μόνα μπλοκ που ήξερα ήταν αυτά των σημειώσεων...!!!

Στο blog χρωστάω επίσης το ότι ηχογράφησα δικά μου τραγούδια. Ήταν ένα βράδυ, λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Μόλις είχα ολοκληρώσει το τραγούδι "Η ξανθιά στην τιβί" και έγραψα ένα στιχάκι στο blog...
Μέσω του blog γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του Κόσμου! Τους περισσότερους μόνο διαδικτυακά, αλλά και κάποιους από κοντά!!!

Σας ευχαριστώ όλους, ακροατές και τραγουδοποιούς, για την παρουσία σας στο Τραγουδοποιός.GR! Με τη δική σας βοήθεια, μπορεί να "δυναμώσει" το Τραγουδοποιός.GR τόσο, ώστε να βρουν τη "μουσική στέγη τους" όσοι δεν χωράνε στο "μουσικό κατεστημένο".

Ακούστε παρακάτω και το τραγούδι του τίτλου (είναι το πρώτο βιντεάκι που έφτιαξα)...

Υ.Γ.
Μόλις έκανα ένα διάλειμμα και πήγα μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα. Κανονικά, είχα τελειώσει αυτό το κείμενο και απλά θα το δημοσίευα στην επιστροφή... Περπατώντας όμως μεσ' στο σκοτάδι άκουσα από κάπου μουσική. Πήγα κοντά και ήταν δύο παιδιά μέσα σε ένα σπίτι που κάνανε πρόβα. Το τραγούδι δεν το ήξερα, αλλά μου ακούστηκε καλό! Ποιος ξέρει, ίσως αυτοί να είναι οι επόμενοι που θα μπουν στην παρέα μας!!!

* * * * * 
Τον μήνα που πέρασε είχαμε έναν καινούριο δίσκο με τίτλο "Στο Παραπέτασμα του κόσμου" από τις "Ροζ Πένες" με έδρα την Καρδίτσα!

Τους στίχους από δύο τραγούδια, το DiY Ρεμπέτικο του Κώστα Λόζου και το Τίποτα καινούριο του Νίκου Φραγκάκη.

Ένα video από τη φίλη του Τραγουδοποιός.GR, Τζιάτζιου Μαρία, για το τραγούδι του Νίκου Φραγκάκη Τίποτα Καινούριο!

Οι Άμβυκες συνεχίζουμε και τον Ιούλιο κάθε Πέμπτη στο ΕΥ ΖΗΝ 

Καινούριο μέλος στο blog ο Athanassios7.


Στην ψηφοφορία που ξεκίνησα (Πότε πρέπει να ηχογραφηθεί ένα τραγούδι) μπορεί όποιος θέλει να γράψει-ψηφίσει (και να πει τη γνώμη του αναλυτικά) στα σχόλια της σχετικής ανάρτησης ΕΔΩ.



Το "Περάστε την πρώτη του μηνός" είναι η πρώτη ανάρτηση κάθε μήνα!
Περιλαμβάνει μια ανασκόπηση και τα στατιστικά του μήνα που πέρασε!
Εδώ σ' αυτήν την ανάρτηση μπορεί όποιος θέλει:
- Να κάνει ένα γενικό σχόλιο για τη σελίδα!
- Να εκφράσει μια απορία!
- Να κάνει μια ερώτηση!
- Να ανοίξει κάποιο θέμα για συζήτηση!
- Να πει μια απλή (αλλά τόσο σημαντική) καλημέρα!
...κάτι σαν ένα βήμα δημόσιου διαλόγου!

4 σχόλια:

  1. Καλό μήνα, Νίκο και υπόλοιποι παίδες!!!! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο μηνα Νικο!
    Ευχομαι στο "τραγουδοποιος" να εκατοστησει τα χρονια του και να χιλιασει τα τραγουδια του!!!!!!.. Δεν ειναι κι ανεφικτο, ε? Να 'σαι καλα και παντα ετσι δημιουργικος, ονειροπολος κι ακουραστος!!!
    Τουρτα... δεν εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλός θα είναι ο μήνας όταν στο "Περάστε την πρώτη του μηνός" έχουμε παρουσιά ερμηνευτή, συνθέτη και στιχουργού ταυτόχρονα!!!
    Όλες τις Πέμπτες του Ιουλίου θα παίζουμε οι Άμβυκες στο Ευ Ζην. Όποιος απο εσάς βρεθεί στη Θεσσαλονίκη θα ήταν μεγάλη χαρά να έρθει να τραγουδήσουμε παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή