Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης στην Κληματαριά [Τρ.16 & Τετ.17/04/2019]


Τρίτη 16 & Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Τρίτη 16/042019 "Ενδελεχώς" & "Υπογείως"
 
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, ο Παναγιώτης Κατσιμάνης και ο Γρηγόρης Κλιούμης κουβαλάνε την ακριβή σπορά τους από μπάντες που έγραψαν ιστορία στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και σημάδεψαν ανεξίτηλα την ελληνική ροκ σκηνή της δεκαετίας του ΄90.
Τρεις τραγουδοποιοί, με σπουδαία θητεία, παλιοί φίλοι και συνοδοιπόροι, ενώνουν τις φωνές τους και με τρεις κιθάρες παρουσιάζουν ζωντανά μια επιλογή από τα καλύτερα τραγούδια της πολύχρονης πορείας τους μέσα από τους Ενδελέχεια, τα Υπόγεια ρεύματα, αλλά και από την προσωπική τους δισκογραφία.
Κληματαριά
Πλ. Θεάτρου 2, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 321 6629


Τα καλά παιδιά
Μουσική: Παναγιώτης Κατσιμάνης
Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης
 


Την Τετάρτη 17/04/2019 στον ίδιο χώρο...

Δημήτρης Μητσοτάκης & Ρε Καντίνι

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α.



Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον συνθέτη, στιχουργό και συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστό από την πορεία του με το συγκρότημα Ενδελέχεια, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή, τόσο από άποψη φόρμας, όσο και περιεχομένου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και την παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο "Ο έρως στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο"
"Η ενασχόλησή μου με το ρεμπέτικο ξεκινά στα πρώτα μετεφηβικά μου χρόνια και διατηρείται ζωντανή μέχρι σήμερα, αφού η αγάπη μου για αυτά ουδέποτε ατόνησε. Όσο τα πράγματα στενεύουν τόσο ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, κοιτάμε προς τα πίσω, και παίρνουμε δύναμη για να πάμε μπροστά. Εκεί γυρνώ κι εγώ, εκεί που ξεκίνησα και που νιώθω ασφαλής", εξομολογείται ο Δημήτρης Μητσοτάκης και μας καλεί να γλεντήσουμε με "τραγούδια της καρδιάς"....

Να γιατί γυρνώ μεσ' την Αθήνα
Στίχοι - μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης



Βουλιάζω
Στίχοι - μουσική: Δημήτρης Μητσοτάκης
Τραγούδι: Δ. Μητσοτάκης & Γρ. Κλιούμης
 


Διαβάσετε στη σελίδα ένα σύντομο βιογραφικό του Δημήτρη Μητσοτάκη για να δείτε την "μετά-Ενδελέχεια" δημιουργική και αστείρευτη πορεία του και να κατεβάσετε δωρεάν δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια του!

https://www.facebook.com/tragoudopoios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου