Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο Έρως στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο - Δ. Μηστοτάκης & Ρε Καντίνι [Παρ. 16/02/18]


Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση με κείμενα και τραγούδια. Τα κείμενα είναι του Δημήτρη Μητσοτάκη αλλά και γνωστών συγγραφέων, λογοτεχνών, μουσικών, λαογράφων και δημοσιογράφων. Συνοδεύουν τα τραγούδια τοποθετώντας έτσι το ιστορικό πλαίσιο και κοινωνικό περίγραμμα εκείνης της εποχής.

Δημήτρης Μητσοτάκης: Κιθάρα, τραγούδι
Θανάσης Γεωργάρας: Μπουζούκι, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: Τραγούδι




CABARET VOLTAIRE
Μαραθώνος 30 - Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 5227046
Έναρξη 22:00

Η μουσική παράσταση - αναφορά περιλαμβάνει πρώτες, αυθεντικές εκτελέσεις μεταπολεμικών ρεμπέτικων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α.

Διαβάστε παρακάτω ένα κείμενο και δείτε ένα video με τον Δημήτρη Μητσοτάκη και τους Ρε Καντίνι...

Σούρουπο με συννεφιά
Στίχοι - μουσική: Γιώργος Μητσάκης


Μια μουσική παράσταση με τίτλο:
"Ο Έρως στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο" 
"Τόσο έδειραν τα πάθη τους ανθρώπους των ρεμπέτικων τραγουδιών ώστε απώλεσαν το δικαίωμα να εκπροσωπούν τον εαυτό τους. Ουσιαστικώς τα ρεμπέτικα τραγούδια είναι ερωτικές επιστολές", λέει ο Ηλίας Πετρόπουλος. "Οι ερωτευμένοι χρησιμοποιούν ολόχρυσα λόγια, λόγια πού καίνε, αν και η αγάπη νιώθεται και δεν την αποδεικνύουν. Οι ερωτευμένοι εκφράζονται με υπερβολές γιατί διαβιούν εν υπερβολαίς. Όσο κι αν ο άνθρωπος έχει βουνό την καρδιά αδυνατεί να αγαπήσει πολλές φορές στη ζωή του. Ο έρως είναι ένας γλυκόπικρος εφιάλτης. Τέτοιους έρωτες ψάλλουν τ' αδέρφια μου, οι έσχατοι ρεμπέτες"


Ξέρω ότι είναι έκπληξη αυτή η παράσταση για όσους γνώρισαν τον Δημήτρη από τους Ενδελέχεια! Μπορείτε όμως να διαβάσετε στη σελίδα ένα σύντομο βιογραφικό για να δείτε την "μετά-Ενδελέχεια" δημιουργική και αστείρευτη πορεία του και να κατεβάσετε δωρεάν δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια του!

https://www.facebook.com/tragoudopoios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου