Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Σάββατο 19/11/16 - Δημήτρης Μητσοτάκης - "Τα τραγούδια μου"


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο στιχουργός, συνθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα «Ενδελέχεια», που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα αλλά και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του '90, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 22ετή δημιουργική του πορεία που απαριθμεί 12 δισκογραφικά άλμπουμ και αρκετές ανεξάρτητες διαδικτυακές κυκλοφορίες.

ΜΑΚΑΡΙ
Ζ. Πηγής  125 - Κομνηνών
Νεάπολη, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 210-6458958
Έναρξη: 22:00
Είσοδος: 10,00 € με ποτό.

Δημήτρης Μητσοτάκης (τραγούδι, κιθάρα)
Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα, μαντολίνο, φωνητικά) 

Ένα μουσικό ταξίδι στο σύνολο της μουσικής του εργασίας με σταθμούς στα πιο γνωστά του και δημοφιλή τραγούδια.Με συνοδοιπόρο την μόνιμη πλέον συνεργάτη του και εξαιρετική μουσικό Αρετή Κοκκίνου μας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη από την ελληνικές ροκ, και όχι μόνο, μελωδίες που εδώ και δυο δεκαετίες ντύνουν τους ξεχωριστούς άλλοτε λυρικούς και άλλοτε εμπρηστικούς του στίχους. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν αγαπημένες διασκευές από το ευρύτερο φάσμα του ελληνικού τραγουδιού.

Τι τραγούδι να σου πω...
...να μην έχει ούτε λάμψη
ούτε αξία...
...μα να φέγγει στη δική σου
καταχνιά...
Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης
Μουσική: Παναγιώτης Κατσιμάνης

Ξεκινώντας από την εποχή της “Βουτιάς από ψηλά”, του “Δεν είμαι αυτός που θες”, του “Τι τραγούδι να σου πω” και της “Διαμαντένιας προβλήτας”, περνώντας μέσα από τις νεώτερες αναζητήσεις των Ευδαιμονικού “Αν” και “Ρώτα”, φτάνει στη σημερινή προσωπική του διαδρομή που εκφράζεται με τραγούδια όπως το ποιητικό “Αγάπες δίχως σώμα” ή το σαρκαστικό “Βουλιάζω”.

Ακούστε παρακάτω και ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, από την εποχή των Ενδελέχεια. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, παρόλο που δεν έχει μπουζούκι. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες σύγχρονα τραγούδια με μπουζούκι τα οποία δεν είναι λαϊκά...

Παρασκευή
Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης
Μουσική: Ενδελέχεια




Μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα ένα σύντομο βιογραφικό για να δείτε την "μετά-Ενδελέχεια" δημιουργική και αστείρευτη πορεία του Δημήτρη και να κατεβάσετε δωρεάν δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια του!

https://www.facebook.com/tragoudopoios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου