Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη... (Σεπτέμβριος 2016)

Καλό μήνα! Από αύριο μπαίνουμε στον Οκτώβριο του 2016... Να ευχηθώ στους μουσικούς καλή σεζόν! Θυμάμαι παλιά, όταν παίζαμε σε ταβέρνες, ξεκινούσαμε αρχές Σεπτεμβρίου... Τώρα πλέον η χειμερινή σεζόν αρχίζει τον Νοέμβριο... Και παίζαμε στο ίδιο μαγαζί ολόκληρο τον χειμώνα, από τριήμερα μέχρι και έξι μέρες την εβδομάδα... Έτσι όπως πάμε η σεζόν θα αρχίζει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και θα τελειώνει λίγο μετά τα Φώτα... Μετά το Πάσχα, πάντα συνεχίζαμε τουλάχιστον μέχρι αρχές Ιουνίου. Τώρα πλέον μετά το Πάσχα τα περισσότερα μαγαζιά σταματάνε τη μουσική...


Σας έβαλα και ένα τραγούδι, το οποίο όταν το ακούω θυμάμαι πάντα έναν θαμώνα, που ερχόταν κάθε Κυριακή στο μαγαζί που παίζαμε, εκείνες τις καλές εποχές... Την ιστορία του την έχω γράψει στις Μικρές Ιστορίες Μαγαζιών με τίτλο: "Ο Μανώλης"
Ωραία, φτάνει τώρα με τις μνήμες από το παρελθόν, ας επιστρέψουμε στο παρόν...

Εδώ, στο παρόν, τα πράγματα δυσκολεύουν κάθε μέρα και περισσότερο. Δε λέω, έχω ένα άγχος για το πόσο θα μεγαλώσει η τιμή στα τσιγάρα, τον καφέ, το γάλα, το ψωμί, το ρεύμα, το νερό, αλλά ένα πράγμα είναι που με στεναχωρεί περισσότερο...  Έχω χάσει τον χάσει τον ύπνο μου για αυτήν. Την πόνεσε η ψυχή μου, διότι την τσάκισαν, την χτύπησαν τόσο σκληρά που δεν ξέρω αν θα καταφέρει να επιβιώσει... Ναι, ναι για την διαπλοκή στα κανάλια μιλάω... Η μεγάλη "πλάκα" θα είναι ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης, επειδή δεν έχουν δικά τους κανάλια, να αγοράσουν το MEGA και τον ALRHA!!! Μας μένει μετά να βολευτεί κάπως και το STAR... Αυτό μάλλον θα πάρει θεματική άδεια...
Εγώ σας το τραγουδούσα από το 2013, όταν πολλοί φίλοι τότε με κατηγορούσαν για αυτά που έλεγα στο τραγούδι... Φυσικά οι περισσότεροι δεν πρόσεχαν ότι στο τραγούδι εκτός από τα γουρούνια συμμετέχουν και τα πρόβατά!!!

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη...


Κάπου εδώ πρέπει να σταματήσω να γράφω, διότι σε λίγο τελειώνει η πρώτη του μηνός και πρέπει να κοινοποιήσω το κείμενο πριν τις δώδεκα. Πιστός στο ραντεβού, όπως πάντα... Επιτέλους κατάφερα να βάλω στη σελίδα καινούρια τραγούδια! Ένα δίσκος σε μουσική του Γιώργου Καραμάυρου και στίχους του Γεώργιου Σουρή, με τίτλο "Μεφιστοφελής". Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσετε τα τραγούδια δωρεάν. Τον Οκτώβριο θα μπουν στη σελίδα και δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια ενός τραγουδοποιού με μεγάλη παρουσία στην Ελληνική δισκογραφία!

Καλό μήνα λοιπόν, καλή μουσική σεζόν και να θυμάστε... 
Είμαστε πολλοί, άλλα είμαστε σκόρπιοι...


* * * * *

Τον μήνα που πέρασε είχαμε...

Καινούρια τραγούδια:
- Μεφιστοφελής (δίσκος)
  Μουσική: Γιώργος Καραμαύρος
  Στίχοι: Γεώργιος Σουρής 
 
Συναυλίες - εμφανίσεις: 
- Ο Γιώργος Μιχαήλ και ο Δημήτρης Βαβλιάρας στον ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ.
- Ο Νίκος Φραγκάκης στο DOCK. 
- Ο Αποστόλης Δημητρακόπουλος και η Νατάσσα Χρηστίδου στον ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ. 

Στίχοι τραγουδιών:
- Για να κοιτάμε χαμηλά (Γιώργος Ρούγκας) 


Το "Περάστε την πρώτη του μηνός" είναι η πρώτη ανάρτηση κάθε μήνα!
Περιλαμβάνει μια ανασκόπηση και τα στατιστικά του μήνα που πέρασε!
Εδώ σ' αυτήν την ανάρτηση μπορεί όποιος θέλει:
- Να κάνει ένα γενικό σχόλιο για τη σελίδα!
- Να εκφράσει μια απορία!
- Να κάνει μια ερώτηση!
- Να ανοίξει κάποιο θέμα για συζήτηση!
- Να πει μια απλή (αλλά τόσο σημαντική) καλημέρα!
...κάτι σαν ένα βήμα δημόσιου διαλόγου!

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Νικο μας και καλο μήνα! Εσυ καλα μας τα 'λεγες.. μας τα τραγουδαγες.. "ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια μουρη" και οριστε που ηρθε η ωρα να δικαιωθεις πανηγυρικα!... Ευχομαι κι εγω καλη σεζον, και μεγαλυτερης διαρκειας βεβαιως, σε ολους τους τραγουδοποιους της παρεας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Κατιά!!!
    ...δυστυχώς αυτή η "δικαίωση" φέρνει θλίψη και δεν βλέπω φως στον ορίζοντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή